Έναρξη: TBA
ΣΦΑΛΜΑ 404 / Error 404
Διαδικτυακή εικαστική εγκατάσταση της Ελένης Δημοπούλου
(Ζωγραφική – Κράνος εικονικής πραγματικότητας (VR) για περιήγηση στον χώρο)
Η εγκατάσταση αποτελείται από πίνακες ζωγραφικής της εικαστικού, που καλύπτουν όλους τους τοίχους του χώρου, oι διαστάσεις του οποίου προσαρμόζονται κατά περίπτωση. Ο επισκέπτης-θεατής φορώντας κράνος εικονικής πραγματικότητας (VR) μπορεί να περιπλανηθεί και να αφεθεί σε μια διάθεση παιχνιδιού. Ο χώρος (3m x 5m) σχεδιάστηκε με τρόπο που να προσομοιάζει στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μέσα στο δωμάτιο υπάρχουν ηχεία από όπου ακούγονται επεξεργασμένοι ήχοι νερού, συμβάλλοντας στην ψευδαίσθηση ύπαρξης κάποιου υδάτινου στοιχείου. Κύριος στόχος της εγκατάστασης είναι η βίωση από τον επισκέπτη-θεατή της εμπειρίας ενός εικονικού κόσμου, καθιστώντας τον μέρος αυτού του υπερβατικού περιβάλλοντος, με το σώμα και το μυαλό του.
Η εγκατάσταση επιχειρεί να καταδείξει εννοιολογικά το πώς ο κάθε μετέχων μπορεί μέσα από το κεφάλι κάποιου άλλου, να "βλέπει" τις σκέψεις του.
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙ
https://simmer.io/@elenadmpl/-elena-dimopoulou
ΟΔΗΓΙΕΣ:
~ Aνοίξτε τον σύνδεσμο μόνο από επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή
~ Περιμένετε 60 δευτερόλεπτα μέχρι να φορτώσει
~ Πατήστε μέσα στο κουτί και ξεκινήστε
~ Κινηθείτε με τα βελάκια του πληκτρολόγιου (με το ποντίκι κουνιέται η κάμερα του παίχτη)
~ Αποστολή 1 / στόχος: βρείτε το άσπρο κουτί
~ Αποστολή 2 / βγείτε από τον λαβύρινθο
~ Δεν υπάρχει game over
~ Όταν θελήσετε να σταματήσετε πατήστε Esc και εάν θέλετε να ξεκινήσετε από την αρχή, ανανεώστε την ιστοσελίδα.
ΒΙΝΤΕΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ:
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
H Ελένη Δημοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το σύνολο της δουλειάς της αποτελείται από μεγάλες εγκαταστάσεις, ζωγραφική και Νέα Μέσα. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ.
Το 2019 η δουλειά της παρουσιάστηκε στην 9η Μπιενάλε Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, όπου απέσπασε βραβείο, καθώς και στο διεθνές φεστιβάλ XOUTH – Emerging Diffences 70 Artists // 23 Countries.
Δείγμα της δουλειάς της έχει επίσης παρουσιαστεί στις Platforms 2019, Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, European Centre, ενώ η συμμετοχή της στην Documenta14 σε συνεργασία με το Kunsthochschule Kassel και ZHdK Zürcher Hochschule der Künste, χρηματοδοτήθηκε από δωρεές συλλεκτών.
Ως προέκταση της καλλιτεχνικής και ερευνητικής της πρακτικής, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, ενήλικες, AMEA, με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, συνεργαζόμενη με φορείς και ινστιτούτα όπως τα Σ.Κ.Ε.Π, Μουσείο Βορρέ, Best Buddies, Special Olympics, Athens Science Festival κ.ά.
Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, STEM, Αthens Synthesis, Le petit academia. (2η θέση διαγωνισμός Κυκλαδικής Τέχνης).
Παράλληλα, παρουσιάζει μέρος της έρευνάς της σε συνέδρια τέχνης και τεχνολογίας.
← Επιστροφή