Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Σχετικά

 

H 11η ANIMART – βιωματικό σχολείο τεχνών, forum και φεστιβάλ σύγχρονης δημιουργικότητας, θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς από 10 έως 23 Ιουλίου 2017, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Tουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με τη συνεργασία του Δήμου Δελφών, της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας, και πανεπιστημιακών, επιστημονικών και άλλων σχετικών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προωθώντας τις πολιτιστικές ανταλλαγές, την καινοτόμα δημιουργικότητα και τον διεπιστημονικό διάλογο. Η έννοια της μεταμόρφωσης ως δομικό στοιχείο της τέχνης και του πολιτισμού θα προσεγγιστεί μέσα από εργαστήρια, μαθήματα, προβολές, εκθέσεις, διαγωνισμούς, ημερίδες.

 
Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
Με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας
Με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών


 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ : σύγχρονες, εναλλακτικές, πειραματικές δράσεις 

• εκθέσεις • μουσική • νέα μέσα • επιτελέσεις • οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις • διαδραστικές ηλεκτρονικές μουσικές

 


 

H ANIMART απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα: νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές, τους νέους δημιουργούς αλλά και τους φιλότεχνους, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Η διοργάνωση στους Δελφούς το 2017 απευθύνεται επίσης στους Απόδημους Έλληνες και τους ξένους νέους επιστήμονες και καλλιτέχνες, αποβλέποντας στην εμβάθυνση των σχέσεών τους με αυτό το παγκόσμιας κληρονομιάς τοπόσημο και τις διαχρονικές πνευματικές αξίες που αντιπροσωπεύει.

Βασική φιλοσοφία μας είναι η δημιουργική συμμετοχή στα μαθήματα, τα εργαστήρια, τις εκθέσεις, τις διαλέξεις, τις καλλιτεχνικές δράσεις, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τις περιηγήσεις, καθώς εκτιμάται ότι η πρόσληψη της γνώσης μέσα από το βίωμα της συμμετοχής είναι συνδυασμός ανεκτίμητος.

Πανεπιστημιακοί, επιστήμονες, επαγγελματίες δημιουργοί και νέοι καλλιτέχνες, προσφέρουν και μοιράζονται τις γνώσεις, τα ταλέντα, τις δεξιότητές τους και την πείρα τους, μέσα από μια αμφίδρομη διαδραστική σχέση.

Σχεδιάζονται δράσεις σύγχρονης αντίληψης με δημιουργούς που θα εμπνέονται από τη διαχρονική παρακαταθήκη των Δελφών στον τομέα των ιδεών, της τέχνης και του πολιτισμού.

Προετοιμάζονται επίσης εκδηλώσεις, δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και του ντόπιου επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού.

 

Μείνετε συντονισμένοι!