Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Νέα

MADE OF WALKING II - Περιπατητικά δίκτυα / Ηχοτοπία (Ανοιχτό Κάλεσμα)
Ενημέρωση: 19-05-2017 14:13


 

Επιμελητές: Dr Simona Vermeire & Geert Vermeire

 

Το MADE OF WALKING είναι μια συνεργατική/συμμετοχική διάδραση σχετική με το περπάτημα, στο πλαίσιο της 11ης ANIMART (Σχολείο - Φόρουμ - Φεστιβάλ) στους Δελφούς. Η πρώτη διοργάνωση συσπείρωσε 23 περιπατητές και 100 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 23 Ιουλίου 2017, πάλι στους Δελφούς και την ευρύτερη περιοχή. Το φετινό Made of Walking ΙΙ δίνει έμφαση στις υπαίθριες περιπατητικές πρακτικές και τις νέες τεχνολογίες (live electronics), αναζητώντας νέους τρόπους συνεργασίας μεταξύ ήχου και πεζοπορίας, εστιάζοντας στη ροή και την κίνηση μέσα στον περιβάλλοντα χώρο.

 

Τιμώμενη καλλιτέχνις

Η Ros Bandt από την Αυστραλία, διακεκριμένη παγκοσμίως καλλιτέχνις του ήχου και συνθέτης, σε συνεργασία με τους μετέχοντες στο Made of Walking ΙΙ, θα δημιουργήσουν μια τεράστια φωτιζόμενη ανθρώπινη αράχνη - αιολική άρπα, οι χορδές της οποίας θα ενεργοποιούνται, καθώς οι μετέχοντες θα μετακινούνται ανάμεσα σε αυτές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπό τους ηλεκτρονικούς ήχους που έχει συνθέσει ειδικά για το project αυτό και θα προυσιάσει επιτόπου ο Αυστραλός συνθέτης John Drummond. Η παράσταση στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ευρώπη, από τον Νότο προς τον Βορρά.

 

 

Ανοιχτό Κάλεσμα

Είναι ευπρόσδεκτοι να μετάσχουν καλλιτέχνες και δημιουργικοί επαγγελματίες όλων των πεδίων: ερμηνευτές, χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, καλλιτέχνες του ήχου, σχεδιαστές, ζωγράφοι, γλύπτες, καλλιτέχνες των νέων μέσων, και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ψηφιακοί καλλιτέχνες, διαδικτυακοί καλλιτέχνες, προγραμματιστές, βίντεο-καλλιτέχνες, performers, αρχιτέκτονες, συγγραφείς, κοινωνικές και κοινοτικές καλλιτεχνικές συλλογικότητες. Όλοι καλούνται να κάνουν αίτηση, εφόσον η δουλειά τους είναι σχετική με την κίνηση σε εξωτερικούς χώρους ή την επιχώρια μουσική και τις ηχητικές πρακτικές. Η αίτηση μπορεί να είναι τόσο για συμμετοχή όσο και για συνεισφορά με προτεινόμενη διαδρομή/παράσταση, τοπική ή υπαίθρια εγκατάσταση, εργαστήριο, παρουσίαση, καθώς και με σχετικά βίντεο για προβολή.

 

 

Θεματική

Η θεματική και καλλιτεχνική πρόταση του Made of Walking ΙΙ στους Δελφούς για το 2017, υπό τον γενικό τίτλο «Ακούγοντας το έδαφος», επιχειρεί να διερευνήσει την εξέλιξη της πράξης του να περπατά κανείς ανάμεσα σε ήχους και τοπία, επικεντρώνοντας στους τρόπους με τους οποίους τα βήματα αποκαθιστούν μια ηχητική παρτιτούρα διαλόγου μεταξύ ανθρώπου και εδάφους. Με την ευρύτερη έννοια, η ρυθμική αυτή σύζευξη σκοπεύει στη δημιουργία ενός νοητού οικολογικού «γλυπτικού» τοπίου, μέσω πολλαπλών δικτύων πεζοπορίας.

Για να επιτευχθεί μια ορφική χαρτογράφηση αυτών των «ασταθών» τόπων και χώρων, οι μετέχοντες καλλιτέχνες και περιπατητές καλούνται να δημιουργήσουν με τις επονομαζόμενες τέχνες του δρόμου, νέους τομείς στην περιπατητική κουλτούρα, με επίκεντρο την 18η Ιουλίου 2017, που είναι η Ημέρα Παγκόσμιας Ακρόασης. 

Αναζητώνται παιγνιώδεις και δυναμικές παρεμβάσεις, που θα αποκαλύπτουν και θα δημιουργούν νέες συνομιλίες σχετικά με τους περιπάτους σε κατοικημένους και υπαίρθιους χώρους, σε μια αλληλεπίδραση μεταξύ πεζοπορίας, υπαίθριων επιτελέσεων (performances), ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων.

 

 

ΧΩΡΟΙ

- Μουσείο Δελφικών Εορτών – Οικία Εύας & Άγγελου Σικελιανού

- Αμφιθέατρο Άγγελου Σικελιανού

- Πλατεία και δρόμοι των Δελφών

- Κωρύκειον Άντρο

- Αρχαίο Μονοπάτι Δελφών-Κίρρας

- Καλλιτεχνικός Σταθμός Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

- Παραδοσιακά καφενεία

- Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείου Χρισσού

- και πολλά άλλα σημεία και χώροι του ευρύτερου αστικού ιστού και του περιβάλλοντος Δελφικού τοπίου.

 

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Ρος Μπάντ (Αυστραλία), Τζον Ντράμοντ (Αυστραλία), Στεφάαν βαν Μπίσεν(Βέλγιο), Ίζαμπελ Κλερμόντ (Καναδάς)

 

 

Ημερομηνίες

15-23 Ιουλίου 2017

Η διαμονή πρό της δράσης με σκοπό την προετοιμασία του έργου ή της ερμηνείας κατά τη διάρκεια του Made of Walking προβλέπεται από τις 10-15 Ιουλίου του 2017.

 

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Καμία χρηματοδότηση δεν προβλέπεται για τους επιλεγμένους καλλιτέχνες. Θα δοθούν επιστολές πρόσκλησης και συμβουλές για τις διαθέσιμες εναλλακτικές δυνατότητες χρηματοδότησης.

Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή στην ANIMART.

Οι εγγεγραμμένοι θα επωφεληθούν των ειδικών τιμών διαμονής:

– 25 ευρώ το άτομο (σε δίκλινο δωμάτιο με πλήρη διατροφή: πρόγευμα+γεύμα+δείπνο) και πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες που προσφέρονται δωρεάν.

– 35 ευρώ το άτομο (σε δίκλινο δωμάτιο με πλήρη διατροφή: πρόγευμα+γεύμα+δείπνο) και πρόσβαση σε όλες τις δραστηριότητες που προσφέρονται δωρεάν.

 

 

Προθεσμίες

Για τους συνδρομητές η προθεσμία είναι μέχρι 15 Ιουνίου. 

Για τους συμμετέχοντες η προθεσμία είναι μέχρι την 1η Ιουλίου.

 

 

Διοργανωτές

The Milena principle (B) http://www.themilena.com/

ANIMART – βιωματικό σχολείο τεχνών, φόρουμ, φεστιβάλ σύγχρονης δημιουργικότητας

 

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα αγγλικά: themilenaprinciple@gmail.com 

 



← Επιστροφή