Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα

Warning: Undefined variable $workshops_list in /home/animart/public_html/scripts/functions.php on line 686


Κριστίν ΤΟΚΑΤΛΙΑΝ Πιανίστα

Βιογραφικό:

 

Η Κριστίν Τοκατλιάν είναι μια δεξιοτέχνης πιανίστα που έχει λάβει εξαιρετικούς επαίνους για τις ακαδημαϊκές της διακρίσεις αλλά και τη γεμάτη πάθος ερμηνεία της. Το 2008 της απονεμήθηκε το βραβείο "Ελένη Μυκονίου" από την Ακαδημία Αθηνών. Με την ενθάρρυνση της οικογένειάς της, έμαθε να εκτιμά την αξία της κλασικής μουσικής και από την ηλικία των έξι ετών έκανε ήδη τα πρώτα της μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο. Η εκπαιδευτική της σταδιοδρομία υπό την καθοδήγηση του καθηγητή της Μανώλη Κοκκάλη κορυφώθηκε με το Δίπλωμα Πιάνου το οποίο και πήρε με βαθμό Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο, από το Εθνικό Ωδείο. Μαθητεύοντας πλάι σε διάσημους πιανίστες συμπεριλαμβανομένων των Δημήτρη Τουφεξή, Yu Chun Yee και Bernard Roberts από το 1996 έως το 1999, η Κριστίν έλαβε το Πτυχίο Bachelor of Arts in Music από το Deree College, και ανώτερα μεταπτυχιακά διπλώματα από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου (Royal College of Music in London - PGDip, PGAdvDip).

 

Πραγματοποιώντας σόλο ρεσιτάλ, κοντσέρτα και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Λίβανο και την Αρμενία στο πλευρό διακεκριμένων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων το κρατικό κουαρτέτο της Αρμενίας "Κουαρτέτο Κομιτάς", η συναυλιακή πορεία της Κριστίν περιλαμβάνει έργα κλασικών, ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών, καθώς και πειραματική μουσική, εκτελεσμένα με το χαρακτηριστικό ταμπεραμέντο της που αναμφισβήτητα πηγάζει από την Αρμενική της καταγωγή. Και με το ίδιο πάθος και φλόγα ερμήνευσε το Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Χατσατουριάν σε πρώτη εκτέλεση με τη ΚΟΘ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το 2010.

 

Η Κριστίν μεταδίδει τις γνώσεις και το ταλέντο της μέσω της διδασκαλίας, καθώς είναι καθηγήτρια του Μουσικού Τμήματος στο Deree College αλλά και καθηγήτρια πιάνου στο Μαιάνδριο Ωδείο.

 

Το ενδιαφέρον της για την Αρμενική μουσική την οδήγησε στη βαθύτερη έρευνά της, στα πλαίσια του Διδακτορικού προγράμματος στο Goldsmiths – University of London, με θέμα διατριβής την πιανιστική γραφή στην Αρμενία πριν και μετά την ανεξαρτησία της χώρας, παρουσιάζοντας μελέτες σε συνέδρια στην Αθήνα, το Λονδίνο και τη Κωνσταντινούπολη.

 

Ο δίσκος (cd) "Armenian Piano Images", με έργα σύγχρονων Αρμενίων συνθετών, κάποια από αυτά σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό της, αποκαλύπτοντας το όνειρο μιας μαγικής μουσικής ερμηνείας. Ένα όνειρο που ξεκίνησε στην ηλικία των έξι και παραμένει έως σήμερα ο απώτερός σκοπός της.

 

 

    — Christine Tokatlian’s bright future is brilliantly marked by her virtues and her artistic vocation. Her radiant interpretation is defined by her impassionate expression, her strict commitment and respect to the score, her thorough care for the detail in performance and her complete dedication and love for the art of music. These qualities are evident due to her natural gift, on the one hand, and to her youthful musical momentum, on the other. We are still expecting more to hear from her either within her live performances or through her recordings. Listening to the ‘Armenian Piano Images’ her audience can become aware of her tremendous advancement through her bursting technique and most of all through her academic maturity.

Hagop Gelalian, November 2011

 

http://christinetokatlian.weebly.com


Συμμετοχές:

← Επιστροφή