Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα

Warning: Undefined variable $workshops_list in /home/animart/public_html/scripts/functions.php on line 686


Σπύρος Παπαδόπουλος Καθηγητής

Βιογραφικό:

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι αρχιτέκτων (ΕΜΠ, 1991), διδάκτωρ του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης (E.T.S.A.Μ. 1997). Είναι καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης (ΕΠΕΟΤ). Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος από το 2014 μέχρι το 2016.

Από το 2000 διδάσκει Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό και σύγχρονα Οπτικοκαουστικά Μέσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 1998 διδάσκει στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ε.Μ.Π. «Σχεδιασμός - Χώρος - Πολιτισμός» και από το 2005 στο Διατμηματικό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση».

Έχει διδάξει επίσης ως επισκέπτης καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Μαδρίτης στο Πανεπιστήμιο του Alcalá και στο Πανεπιστήμιο Camilo José Cela.Έχει δώσει διαλέξεις στο πλαίσιο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. (Universidad Nacional del Litoral, Santa Fe, Argentina, Universidad Nacional Autónoma de México, Mexico DF, Universidad La Salle, Mexico DF, Universidad Iberoamericana, Mexico DF,Universidad de Alcalá, Madrid, Universidad S.E.K., Segovia, Universitat International de Catalunya, Barcelona, Università degli Studi Mediterranea di Reggio Calabria).

Ασχολείται ενεργά με τα οπτικοακουστικά μέσα στα πεδία των εικαστικών τεχνών και της αρχιτεκτονικής, διερευνώντας τη διεπαφή και την αλληεπίδραση του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και των νέων τεχνολογιών. Από το 2010 είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού εργαστηρίου “EscapeLab” (Laboratory of Multimodal Design and Research on Hybrid Environments).

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής, σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επιμεληθεί και έχει σκηνοθετήσει την τηλεοπτική εκπομπή “METALOCUS” με θέμα τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική (Seven-X, 2000). Από το 1999 συν-επιμελείται στη Μαδρίτη το διεθνές περιοδικό “METALOCUS”, που έχει διακριθεί επανειλημμένως για τη διάχυση της αρχιτεκτονικής.

 

http://www.arch.uth.gr/el/staff/S_Papadopoulos

 

http://www.spirospapadopoulos.net/gr#



← Επιστροφή