Επιμορφωτές
WILSON - BOKOWIEC JULIE - Vocalist, Performer, Πανεπιστημιακή ερευνήτρια

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ | ΘΕΜΑΤΙΚΑ


H Dr. Julie Wilson - Bokowiec είναι performer, vocalist, και επισκέπτης ερευνήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Huddersfield, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θεωρείται μια καταξιωμένη performer και μουσικός κι έχει συνεργαστεί με την εμπνευσμένη Lindsey Kemp, τον αυστριακό καλλιτέχνη Hermann Nitsch και τον Genesis P-Orridge μεταξύ άλλων.

Έχει δημιουργήσει πρωτότυπο έργο για την όπερα και το μουσικό θέατρο και έχει γράψει και υλοποιήσει μια σειρά από βραβευμένα θεατρικά έργα.

Μαζί με τον Mark Bokowiec (συνθέτη / πανεπιστημιακό) είναι βραβευμένοι καλλιτέχνες με σημαντική διεθνή φήμη ως καινοτόμοι δημιουργοί στον τομέα της διαδραστικής ηχητικής τέχνης.

Θεωρούνται καταξιωμένοι στον τομέα των ζωντανών διαδραστικών παραστάσεων με χειρονομιακές εφαρμογές και στη διαχείριση της φωνής και της επεξεργασίας του ήχου με το Σύστημα Bodycoder©.

Το έργο τους φιλοξενείται συχνά σε διεθνή φεστιβάλ τεχνών και έχει υποστηριχθεί από το Βρετανικό Συμβούλιο, το Κέντρο Τεχνών Banff του Καναδά, και το Συμβούλιο Τεχνών της Αγγλίας.

Τους έχουν αναθέσει να δημιουργήσουν έργα μεταξύ άλλων, το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, το Wellcome Trust (LSM), οι Wakefield City Art Galleries, και έχουν επίσης δημιουργήσει έργα κατά τη διάρκεια φιλοξενίας τους (residency) στο Κέντρο Τεχνών Banff (Καναδάς), στο STEIM (Άμστερνταμ), στο Confederation Centre for the Arts (Καναδάς), στο Θέατρο Traffo (Βουδαπέστη), στο Dartington College of Arts (Ηνωμένο Βασίλειο).

 

www.juliebokowiec.com

 

www.bodycoder.com


← Πίσω