Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Εκδηλώσεις

GENUINE CAPTURE
ΔΡΑΣΕΙΣ
Έναρξη: 18-07-2017 - Λήξη: 20-07-2017



18, 19, 20 Ιουλίου 2017

 

Η Μήδεια – γυναίκα – μάγισσα – παιδοφόνος - μάνα. Ένα πρόσωπο με θεϊκές διαστάσεις που απασχόλησε και μελετήθηκε ανά τους αιώνες από αναρίθμητους καλλιτέχνες. Αυτό είναι και το κέντρο του ενδιαφέροντος μου τα τελευταία δύο χρόνια. Ξεκινώντας από τον Ευριπίδη, στον Σένεκα και ακολούθως στον Χάινερ Μύλλερ εξερευνώ τον βαθύ και πολυδιάστατο κόσμο της Μήδειας. Έμπνευση μου στην παρούσα φάση το project «Urban emptiness» 2016 – συσχέτιση με την αποκόλληση του «ανήκω» της Μήδειας, αίσθηση του κενού στον τόπο ( Δελφοί). Στα πλαίσια μιας επερχόμενης παράστασης μου με την ομάδα μου «Σκηνή 8», «Μήδειας Υλικό» του Χάινερ Μύλλερ, ψάχνω έναν όσο πιο αυθεντικό, αυθόρμητο και γνήσιο τρόπο να προσεγγίσω τα πρόσωπα Μήδεια, Ιάσονας και Παραμάνα μέσα από τα απλά εκφραστικά και γνήσια πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μου.

Η προτεινόμενη πρόταση αποτελείται από δύο μέρη:

Η αρχική δράση θα αρχίσει οδηγώντας το κοινό σε μια βόλτα με γυμνά πόδια και ανοιχτές αισθήσεις στο μαντείο των Δελφών και στο Αρχαίο Στάδιο. Θα πραγματοποιήσουμε ακουστικά και αναγνωστικά την εμπειρία του κειμένου «Μήδειας Υλικό» στον φυσικό χώρο που αναφέρει πολλές φορές η ηρωίδα σαν πατρίδα της, προτού γίνει βάρβαρη.

Ακολούθως στη δεύτερη φάση της δράσης, στην ίδια διαδρομή με την τεχνική του «πρώτου εγκλωβισμού», όπως την ονομάζω, δηλαδή με τη βοήθεια μιας κάμερας σε extreme close up στο πρόσωπο και με την τεχνική συνέντευξης, καλώ το κοινό να μου χαρίσει την αυθεντικότητα της έκφρασης του σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν θέματα γενικών γνώσεων, προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα. Με μια ανεπαίσθητη κατεύθυνση προς τον μύθο της Μήδειας,(προκειμένου να περιορίσω τον προσανατολισμό των απαντήσεων σε θεατρικές προσεγγίσεις) τα οποία μετά θα συμπληρώσουν με τη μορφή προβολής την παράσταση «Μήδειας Υλικό» η οποία θα διεξαχθεί στην Κύπρο το 2018.

Καλώ το κοινό να ταξιδέψει μαζί μου και να βιώσει, την αυθεντικότητα των εκφράσεων που ψάχνει η Μήδεια στα πρόσωπα των συνδιαλεγόμενων της, στον φυσικό χώρο των Δελφών προτού αρχίσει η ορμητική της πορεία προς τον καταστροφικό έρωτα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν το πλήρες αλλά και το μονταρισμένο υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.


Πρόσωπα:


← Επιστροφή