Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα

Warning: Undefined variable $workshops_list in /home/animart/public_html/scripts/functions.php on line 686


Σίσσυ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Σκηνοθέτης

Βιογραφικό:

Η Σίσσυ Παπαθανασίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο.
Σπούδασε νομικά, θέατρο και κινηματογράφο στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές της στην κοινωνική ανθρωπολογία, την ιστορία πολιτισμών και το θέατρο στο Παρίσι στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales και στο Institut d' Etudes Theatrales της Σορβόννης, με επιβλέποντες καθηγητές τους Pierre Vidal–Naquet, Monique Borie-Banu και, στο διδακτορικό, τον Robert Abirached.
Καλλιτεχνική Διευθύντρια του θεσμού: Αναλόγιο Φεστιβάλ Θεάτρου από το 2005 έως και σήμερα –πρώτη παρουσίαση θεατρικών έργων ελλήνων και ξένων θεατρικών συγγραφέων στην Ελλάδα και μετάφραση και παρουσίαση ελληνικών θεατρικών έργων στο εξωτερικό.
Καλλιτεχνική Υπεύθυνη του ετήσιου προγράμματος Αναγνώσεις του Εθνικού Θεάτρου από το 2007 έως και σήμερα.
Καλλιτεχνική Διευθύντρια του πολυθεματικού Φεστιβάλ Ταξίδι Τεχνών-Πολιτιστικές Διαδρομές στο Αιγαίο, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καλοκαίρι 2010.
Επιμελήτρια της διεθνούς διοργάνωσης Greek Theatre on Tour: Displaying new visions, Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων, Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού 2012.
Συμμετέχει με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δημοσιεύει άρθρα και μελέτες, σκηνοθετεί και μεταφράζει θεατρικά έργα, εισηγείται, παρουσιάζει και επιμελείται την έκδοση λογοτεχνικών κειμένων και εκδόσεων τέχνης.← Επιστροφή