Η Αναστασία Γεωργάκη γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε Φυσική (Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίο 1986) και Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (πτυχίο Αρμονίας, πτυχίο Αντίστιξης και δίπλωμα Ακκορντεόν και Ηλ. Αρμονίου) κατά την περίοδο 1981-1990.
Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Μουσικής Πληροφορικής στο Παρίσι, στο Ινστιτούτο Έρευνας συντονισμού Ακουστικής και Μουσικής, IRCAM, (σε συνεργασία με την EHESS), όπου απέκτησε τον τίτλο DEA (1991) και περάτωσε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή (1997) στον τομέα Μουσική και Μουσικολογία του 20ού αιώνα, με έμφαση τη μουσική τεχνολογία.
Έχει εργαστεί ως παιδαγωγός σε διάφορα Ωδεία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κατά την περίοδο 1995-2002 εργάστηκε ως συμβασιούχος Π.Δ. 407/80 και μετέπειτα ως Λέκτορας στο Τμήμα Mουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, και από το 2002 είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει μαθήματα που αφορούν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη μουσική δημιουργία. Απο το 2014 είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας.
Μέλος οργανωτικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων που έγιναν αντίστοιχα το 1998, 2000, 2005 και 2007 και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Διπλού συνεδρίου Μουσική πληροφορικής ICMC|SMC 2014 (www.icmc14-smc14.net). Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και Ελληνικά συνέδρια μουσικής πληροφορικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής, και έχει στο ενεργητικό της πολλά άρθρα γύρω από τη μουσικολογική και τη συστηματική διάσταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στη μουσικολογική έρευνα, μουσική δημιουργία και μουσική εκπαίδευση.
Συνεργάζεται με το Τμήμα Πληροφορικής του EΚΠΑ και με άλλα ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι Πρόεδρος του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και τεχνολογίας του ΤΜΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη μουσική δημιουργία (τεχνολογικές προεκτάσεις στα έργα του Ιάννη Ξενάκη και Ανέστη Λογοθέτη, Ελληνική ηλεκτρακουστική μουσική, ηχητικές εγκαταστάσεις), τεχνολογίες ανάλυσης - σύνθεσης φωνής, την ανάπτυξη του Phonodeon, τις νέες τεχνολογίες και την οπτική μουσική (εικαστικός ήχος), καθώς και εφαρμογές της μουσικής τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με προεκτάσεις στον χώρο της βελτίωσης της φωνητικής ακρίβειας και της δημιουργίας εικονικών ηχοτοπίων.
Είναι ενεργός μουσικός και υπεύθυνη προγράμματος του κουιντέτου Novitango (www.novitango.gr), έχοντας στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επίσης έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ηλεκτρακουστικής μουσικής με μεικτά μέσα και σε συναυλίες με ορχήστρες και γνωστά σχήματα.
http://www.anastasiageorgaki.gr
← Επιστροφή