Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Καλωσόρισμα
page-picture

Στην Ύδρα, από τα τέλη του 17ου αιώνα και όλο τον 18ο, 19ο έως και τις αρχές του 20ού, οι καραβοκύρηδες που συγκεντρώνουν την εξουσία του τόπου, μαζί με εμπορεύματα από τα μακρινά τους ταξίδια, μεταφέρουν πίσω και επιλεγμένα δείγματα δυτικής τέχνης για τον στολισμό των αρχοντικών τους. Αυτή η συνήθεια και η εξελισσόμενη φιλοκαλλία τους, κατέληξε στην πρόσκληση από το εξωτερικό, ζωγράφων και μαστόρων της διακοσμητικής από όλους τους τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών. 

 

Η πολυπληθής κοινότητα (30.000 περίπου κάτοικοι), έφτασε να δίνει καρπούς στις τέχνες και τα γράμματα, που διέκριναν το νησί σε όλη την επικράτεια της νεοσύστατης Ελλάδας. Στην Ύδρα τυπώνονται μια περίοδο τέσσερις εφημερίδες παράλληλα. Με την κρίση του μεσοπολέμου, τη μετανάστευση και τον μαρασμό που ακολούθησε, φτάσαμε στην παρακμή των ημερών μας. Παρά την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη, η τοπική κοινωνία προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να κρατήσει ανοιχτά τα  δύο σχολεία του νησιού, υποστελεχωμένα απ’ το κράτος. 

 

Για αυτό λοιπόν τον Ιούλιο, ο Δήμος μας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας (ΚΕΔΥ), με ενθουσιασμό υποδέχονται την ANIMART 2019 με το τόσο πλούσιο και καλά φροντισμένο πρόγραμμά της, αφ’ ενός επειδή εμπλουτίζει με πολύ ενδιαφέρουσες και υψηλής ποιότητας παραστάσεις θεάτρου, χορού, Jazz μουσικής, σινεμά και περφόρμανς τη θερινή πολιτιστική ζωή του νησιού, αφ’ εταίρου -και έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς αυτό- για τα επιλεγμένα εργαστήρια γνωριμίας και εφαρμογής με το 3D animation, τη φωτογραφία, το θέατρο, τον χορό. Απευθυνόμενα σε ενήλικες αλλά και παιδιά, και με μεγάλη διασπορά σε διάφορους χώρους της πόλης μας, πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι μια ευκαιρία για τους νέους μας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους ή να ανακαλύψουν τις αγάπες τους σε άλλους τομείς δημιουργικής έκφρασης. 

 

Η συνεργασία με τα δικά μας εργαστήρια Τέχνης και Λόγου ευχόμαστε να γίνει η αφορμή και να πυκνώσουν τέτοιες δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. 

 

Καλή επιτυχία λοιπόν στην ANIMART 2019! Ας βρει το λιμάνι που της ταιριάζει, στην Ύδρα μας!

 

Ο δήμαρχος της Ύδρας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚOYΚΟΥΔΑΚΗΣ

 


Το Βιογραφικό του Δημάρχου

 

Γεννήθηκε στην Ύδρα το 1978. Είναι αριστούχος απόφοιτος των Πολιτικών Επιστημών του Βρετανικού Πανεπιστημίου Έξετερ και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Ευρωπαϊκή Πολιτική του Τμήματος Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Επίσης είναι κάτοχος Διδακτορικού στις Διεθνείς Σχέσεις του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τόσο τις Μεταπτυχιακές όσο και τις Διδακτορικές του σπουδές τις ολοκλήρωσε με υποτροφία. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Έφεδρος Υπαξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διδάσκει Στρατηγική Ανάλυση, από το 2007 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έχει διδάξει στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας.

 

Σχετικός σύνδεσμος: http://ydra.gov.gr/bio.html