13 - 23 Ιουλίου 2014
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ
ΓΡΑΒΟΣ Κωνσταντίνος - Εικαστικός

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ | ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ


 

Ο Κώστας Γράβος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1974.

Το εικαστικό του έργο είναι έντονα βιωματικό και επιχειρεί με μικτά εκφραστικά μέσα, να αποκωδικοποιήσει τη διαδικασία της σύλληψης, παραγωγής και παρουσίασης του έργου τέχνης.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι η φωτογραφία, το βίντεο, οι κατασκευές, η τυπογραφία, ως επιμέρους στοιχεία σε εικαστικές κατασκευές και εγκαταστάσεις.

Αντλεί τη θεματολογία του από την ιστορία της τέχνης, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, το τυχαίο, το καθημερινό.

Το 2002 δημιούργησε την ομάδα ε.μα.στο.μα, έχοντας ενεργή συμμετοχή με εικαστικές παρεμβάσεις, happenings, και δράσεις στα Γιάννενα και αλλού.

 

Επιλεγμένες δουλειές:

 

2010: «1000ΔΕΝΤΡΑ project» 

Φωτογράφηση, λήψη και καταγραφή των γεωγραφικών συντεταγμένων χιλίων δέντρων σε προστατευόμενο από το Natura 2000, δάσος της λίμνης Δοϊράνης.

Εξέλιξη αυτής της εργασίας είναι το artist’s book «1000ΔΕΝΤΡΑ» που εκδόθηκε το 2011 σε 4 αντίτυπα, με το ένα από αυτά να ανήκει στη συλλογή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Το έργο αυτό συνεχίζεται, όσον αφορά το σκέλος της παρουσίασής του, αφού προορίζεται για μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση.

Επίσης ετοιμάστηκε 9-κάναλη βίντεο προβολή / εγκατάσταση, στο πλαίσιο της 8ης ANIMART – Βιωματικό Σχολείο Τεχνών, τον Ιούλιο 2014, στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων.

 

2011: «Απεί-Ρωτάν» (εργασία σε εξέλιξη)

Συμμετοχική performance με τη συνεργασία του κοινού, στο Αρχαίο θέατρο της Δωδώνης (συνεργασία της ε.μα.στο.μα και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων).

 

2011: «eye_yolf»

Photo / installation στο φουαγιέ του θεάτρου Καμπέρειο, με την ευκαιρία της παράστασης «Ο μικρός Έγιολφ» του Χένρικ Ίψεν.

 

2012: «deux cent quarante-trois cartes postales en couleurs véritables»

Φωτογραφικό / τυπογραφικό project βασισμένο σε κείμενο του George Perec. Το έργο βρίσκεται στα αρχεία της Association Georges Perec στη Bibliothèque de l'Arsenal, στο Παρίσι.

 

2013: «Ο Γαργαντούας και ο Παταγκρυέλ στη Λαϊκή Αγορά»

Ολοήμερη συμμετοχική performance στη Λαϊκή Αγορά Αγίου Νικολάου Ιωαννίνων. Δωδεκάωρη συμμετοχική ανάγνωση και ζωντανή ηχογράφηση, των δύο βιβλίων του François Rabelais, (εκδόσεις Εστία, μτφ. Φ. Δρακονταειδής) - συνεργασία της ε.μα.στο.μα.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


← Πίσω