Επιμορφωτές
BOKOWIEC MARK - Συνθέτης, Πανεπιστήμιο Huddersfield

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ | ΘΕΜΑΤΙΚΑ


O Dr. Mark Bokowiec είναι Διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρο-ακουστικής μουσικής και του νέου Εξειδικευμένου και Διαδραστικού Εργαστηρίου Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield, Ηνωμένο Βασίλειο.

Διδάσκει διαδραστικές παραστάσεις (performances), και συστήματα σχεδιασμού και σύνθεσης μέσω Η/Υ.

Μεταξύ των συνθέσεών του περιλαμβάνεται το «Τricorder», έργο για δύο quarter tone recorders και live MSP, παραγγελία του Ensemble QTR.

Στις παραγγελίες για διαδραστικά έργα που δέχθηκε, συμπεριλαμβάνονται το «LiteHarp» από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου και το «A Passage to India», ένα διαδραστικό ηχητικό γλυπτό που του ανατέθηκε από τη Wakefield City Art Gallery.

Κυκλοφορούν τα έργα του: «Route» (2001) και «Φαντάσματα» (2000), αμφότερα από την δισκογραφική εταιρία MPS.

Ο Mark άρχισε να δημιουργεί με τη χρήση διαδραστικών τεχνολογιών από το 1995, αναπτύσσοντας την πρώτη γενιά του Συστήματος Bodycoder©, ένα ψηφιακό Σύστημα που λαμβάνει τα δεδομένα που εκπέμπονται από αισθητήρες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πάνω στο ανθρώπινο σώμα, και τα μετατρέπει σε ήχους.

Μαζί με τη Julie Wilson-Bokowiec έχει δημιουργήσει και παρουσιάζουν εργασίες τους με το Σύστημα Bodycoder© σε διάφορες εκδηλώσεις και χώρους σε όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ και τον Καναδά και σε καλλιτεχνικά συνέδρια συμπεριλαμβανομένων του ISEA και του ICMC.

Στα σημαντικά έργα του συμπεριλαμβάνονται τα:

- «Spiral Fiction» (2002) που του ανατέθηκε από το «Ψηφιακό Καλοκαίρι», ένα πολιτιστικό πρόγραμμα των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, Μάντσεστερ.

- «Cyborg Dreaming» (2000/1) του ανατέθηκε από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

- «Zeitgeist» από το KlangArt Festival

- «Lifting Bodies» (1999) στο Trafo, Βουδαπέστη, στο πλαίσιο του ουγγρικού Computer Music Foundation Festival NEW WAVES που υποστηρίζεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

 

University of Huddersfield

 

www.bodycoder.com


← Πίσω