Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Μάνος Λαμπράκης Θεατρικός συγγραφέας

Βιογραφικό:

 

Ο Μάνος Λαμπράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και μετεκπαιδεύτηκε στην Αρχαιολογία, στην Πολιτιστική Διαχείριση και στην Ιστορία του Θεάτρου στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Υπήρξε καλλιτεχνικός συνεργάτης του Λευτέρη Βογιατζή από το 2000 εως το 2013.

Το πρώτο του θεατρικό κείμενο «Happy Birthday» ανέβηκε από τον θίασο «Nέες Μορφές» το 2002, και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 11η Biennale νέων καλλιτεχνών της Μεσογείου.

Επιστημονικός σύμβουλος Ιστορίας της Τέχνης στην “Κλεψύδρα” της Τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2004” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Παπαϊωάννου.

Το έργο του «Puerto Grande» σκηνοθετήθηκε από τη Ρούλα Πατεράκη το 2009 και κέρδισε το «Βραβείο Σκηνοθεσίας Νεοελληνικού Έργου ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ».

Έχει μεταφράσει τον Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ (Θέατρο Δωματίου, Νέες Μορφές, ομάδα Kursk), τις Ευτυχισμένες Μέρες του Σάμουελ Μπέκετ (Θέατρο Skrow) και το Λαχταρώ της Σάρα Κέην (θέατρο Ροές).

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”.

 

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ

Happy Birthday, 2002.

Maimed, a piece of monologue, 2002.

Puerto Grande, 2005.

Pferdetanz, 2010.

Γιάλτα, 2017.

Ο γαρ Έρως ως Ύδωρ, 2019


Συμμετοχές:

← Επιστροφή