13 - 23 Ιουλίου 2014
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΗ Αναστασία - Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Η Αναστασία Γεωργάκη γεννήθηκε στην Λευκάδα . Σπούδασε Φυσική (Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίο 1986) και Μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (πτυχίο Αρμονίας, πτυχίο Αντίστιξης και δίπλωμα Ακκορντεόν και Ηλ. Αρμονίου) κατά την περίοδο 1981-1990. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Μουσικής Πληροφορικής στο Παρίσι, στο Ινστιτούτο Ερευνας συντονισμού Ακουστικής και Μουσικής IRCAM (σε συνεργασία με την EHESS), όπου απέκτησε τον τίτλο DEA(1991) και περάτωσε με επιτυχία την διδακτορική της διατριβή (1997) στον τομέα Μουσική και Μουσικολογία του 20ου αιώνα με έμφαση την Μουσική τεχνολογία.

Εχει εργαστεί ως παιδαγωγός σε διάφορα Ωδεία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κατά την περίοδο 1995-2002 εργάστηκε ως συμβασιούχος Π.Δ.407/80 και μετέπειτα σαν Λέκτορας στο Τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το 2002 είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου διδάσκει μαθήματα που αφορούν την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη μουσική δημιουργία.

Μέλος οργανωτικής επιτροπής διεθνών συνεδρίων που έγιναν αντίστοιχα το 1998, 2000, 2005 και 2007. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και Ελληνικά συνέδρια μουσικής πληροφορικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής και έχει στο ενεργητικό της πολλά άρθρα γύρω από την μουσικολογική και συστηματική διάσταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην έρευνα και μουσική δημιουργία.

Συνεργάζεται με το τμήμα Πληροφορικής του EΚΠΑ και με άλλα ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μέλος του εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και τεχνολογίας του ΤΜΣ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη μουσική δημιουργία (τεχνολογικές προεκτάσεις στα έργα του Ιάννη Ξενάκη, Ελληνική ηλεκτρακουστική μουσική), τεχνολογίες ανάλυσης -σύνθεσης φωνής , την ανάπτυξη του Phonodeon, τις νέες τεχνολογίες και την οπτική μουσική, καθώς και εφαρμογές της μουσικής τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι ενεργός μουσικός και υπεύθυνη προγράμματος του κουιντέτου Novitango ( www.novitango.gr Νέο παράθυρο) έχοντας στο ενεργητικό της πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ηλεκτρακουστικής μουσικής με μεικτά μέσα και σε συναυλίες με ορχήστρες και γνωστά σχήματα.


← Πίσω