13 - 23 Ιουλίου 2014
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ
ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗ Γεωργία - Καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΕΣ | ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


Η Γεωργία ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗ είναι καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Διδάσκει από το 1974 και είναι Διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου από το 1989 (Κοινωνική κρίση και Αισθητική αναζήτηση στον Μεσοπόλεμο. Η παρέμβαση του περιοδικού Ιδέα).

Η ερευνητική της δραστηριότητα αρχίζει από τα φοιτητικά χρόνια το 1978 (σύνταξη Λεξικού για το ελληνόγλωσσο έργο του Διονυσίου Σολωμού, συμμετοχή με ανακοίνωση σε φιλολογικό συνέδριο) και η συγγραφική της παρουσία από το 1982 (Αρχές του νεοελληνικού Θεάτρου. Βιβλιογραφία των εντύπων εκδόσεων 1637-1879, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Τα ερευνητικά και τα συναφή διδακτικά της αντικείμενα καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της νεοελληνικής φιλολογίας και δραματουργίας.

Έχει εκδώσει 9 βιβλία (τα τρία σε επανέκδοση), δύο με πανεπιστημιακές σημειώσεις, είναι συν-συγγραφέας του Λεξικού Σολωμού (1η έκδ. 1983), ενώ οι δημοσιευμένες μελέτες της υπάρχουν σε Πρακτικά συνεδρίων (ελληνικών και διεθνών), σε Τόμους τιμητικούς-αφιερώματα σε προσωπικότητες νεοελληνιστών (Ελλήνων και ξένων), σε λογοτεχνικά περιοδικά και Επιστημονικές Επετηρίδες.

Έχει επιμεληθεί τόμους Πρακτικών και Τιμητικούς Τόμους.

Έχει διοργανώσει δεκάδες συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε πολύ περισσότερα, όπως και σε διαλέξεις και προσκλήσεις σε ημερίδες, στην Ελλάδα, σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, στην Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ.


← Πίσω