Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Ιωάννης Μελισσανίδης Χρυσός Ολυμπιονίκης, Ηθοποιός

Βιογραφικό:

Χρυσός Ολυμπιονίκης, στους  τρεις νεώτερους στην παγκόσμια ιστορία γυμναστικής Ανδρών. Ο πρώτος  Ελληνας Χρυσός Ολυμπιονίκης, παγκοσμιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης, με 7 ευρωπαϊκά μετάλλια. Ο μοναδικός Ελληνας του αθλήματος, που φέρει δύο Ολυμπιακούς τίτλους, σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα. Δύο άσκησεις στον Παγκόσμιο βαθμολογικό κώδικα, φέρουν το όνομά του, Άλμα Μελισσανίδη

Σπούδασε θέατρο στην ΑΑDA, στη RADA και στο Central School of Speech and Drama. 

Συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους «Καλιγούλας» σε σκηνοθεσία Φραντσέσκο Βέτολλι, με τους Έλεν Μιρεν, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τζέραλντ Μπάντλερ, Μίλα Γιόβοβιτς. Ερμήνευσε τον «Ίκαρο» στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, σε παράσταση εμπνευσμένη από τον Άγγελο Σικελιανό, σε σκηνοθεσία Ελπίδας Σκούφαλου. 

Διάβασε με την Όλια Λαζαρίδου, ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Παντελή Βούλγαρη. 

Ερμήνευσε τον μύθο του Σίσυφου, σε σκηνοθεσία Ελπίδας Σκούφαλου στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο και στο Los Angeles στο Theatre 40 of Beverly Hills

Ερμήνευσε και χορογράφησε με τον Κωσταντίνο Ρήγο την «Ιθάκη» του Κ.Π. Καβάφη, σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου και αφήγηση Σον Κόνερι. Συμμετείχε στην ανάγνωση  «Φαίδρος» του Πλάτωνα, με τη Ρούλα Πατεράκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ευρύκλειας Σωφρονιάδου.  



← Επιστροφή