Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Δανάη Παπουτσή Ηθοποιός

Βιογραφικό:

 

Η Δανάη Παπουτσή είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Έχει παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών τεχνών Μ.Ε.Τ. της ΑΣΚΤ και  έχει σπουδάσει και Διακόσμηση εσωτερικού χώρου.

Έχει αποσπάσει τιμητική διάκριση β' γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου ''Βαγγέλης Κοτρώνης'' για τη συμμετοχή της στην μικρού μήκους ταινία Πάσας τας εντολάς αυτού, σε σκηνοθεσία Χάρη Ξυδιά.

Το 2016 προτάθηκε για βραβείο ερμηνείας Τρανς ρόλου (Queer theater Awards) για την ερμηνεία της στην παράσταση Σταγόνες πάνω σε καυτές πέτρες, του Φασμπίντερ, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Πανάδη.

Το 2018 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την παράσταση Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, ενώ το 2019 στην παράσταση Πεθαίνω σα χώρα, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το 2019 συμμετείχε στην ταινία μεγάλου μήκους του Κώστα Ζάππα με τίτλο Φrankenstein, ερμηνεύοντας το ρόλο της Ζυστίν.

Το διήγημά της με τίτλο Σταθμός κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος και κυκλοφορεί μαζί με τα υπόλοιπα βραβευθέντα διηγήματα από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκης με τίτλο 19 καινούρια βήματα.

 

Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Σε αργή κίνηση, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος.

 

Φωτο: Αγγελική Μπίτσικα



← Επιστροφή