Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!
Πρόσωπα


Ελπίδα Σκούφαλου Σκηνοθέτις

Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στη Χίο. Μεγάλωσε στον Πειραιά. Έχει σπουδάσει οικονομικά, θέατρο, μουσική, ιστορία της τέχνης. Έχει δουλέψει ως σκηνοθέτης, παραγωγός, δημοσιογράφος, ηθοποιός. Εχει διδάξει κινηματογράφο και θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Έχει σκηνοθετήσει περισσότερες απο 150 εκπομπές πολιτιστικού χαρακτήρα και ντοκυμαντέρ για την Ελληνική τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί στενά με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Μίνωα Βολανάκη. Η τελευταία της παράσταση «Σίσυφος» με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη παίχτηκε στο Λονδίνο, τον Αύγουστο, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, και στο Λος Αντζελες στο πλαίσιο των Special Olympics 2015. Παραστάσεις της έχουν παιχτεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Τέχνης, στον Λυκαβηττό, στο θέατρο Θησείο, στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην Αθήνα, στο Sibiu, στον αρχαιολογικό χώρο Δαφνίου. 

Εχει κάνει την μικρού μήκους «Το στόμα» με τη Ρένη Πιττακή.

Έχει συνεργαστεί με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς στο πρόγραμμα καταγραφών των δρώμενων του Βορειοελλαδικού Χώρου ως σκηνοθέτης, με το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων και Δρώμενων στη Θεσσαλονίκη, με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με το Μουσείο του Κάμπου στη Χίο.

Συνεργάζεται με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σε προγράμματα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας της είναι το ντοκυμαντέρ «Ακουσα τον θεό να κλαίει», που φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της Ουνέσκο, και έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, Ευρώπη και Καναδά.

Συνεργάζεται με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ως σκηνοθέτης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαλέξεων του διαδικτυακού του χώρου.

Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια κι επικεφαλής σκηνοθέτης της διαδυκτιακής πολιτιστικής πλατφόρμας του Εθνικού και καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών You Go Culture.

Εχει τρία υπέροχα παιδιά.



← Επιστροφή